Fisk växer inte på träd

Startskottet har gått. Miljövänliga Veckan är igång, vilket betyder att föreningens aktiva medlemmar går man ur huse och gör allt vad de kan för hjälpa till att sprida kunskap om en, för året, utvald miljöfråga.

Det är kanske inte helt förvånande att årets tema är fisk och skaldjur. Fokus ligger på att skippa de tre allra värsta värstingarna (jätteräkan, ål, blåfenad tonfisk), och vilka fiskar som faktiskt är okej att välja (leta efter MSC- eller KRAV-märkta fiskar). Du som läser den här filmen har väl knappast missat del 1 – Anti Scampi? Nu kommer del 2, som tar ett lite bredare grepp om havens snart utfiskade invånare – ”Fisk växer inte på träd”. Så den här filmen är till er, kära vänner, att sprida och använda så mycket ni bara orkar.

httpv://youtu.be/CmeDw9xQydc

Och till dig som undrar: Att kanelbullens dag inträffar under samma vecka är säkert en tillfällighet. Vi var i alla fall först.