Tre treor om: skog, miljöbilar och energi

I den här veckans spaning får ni, som vi lovade förra veckan, möta tre personer som är beroende av hur arbetet med miljöfrågor går; Adam, Chloe och Adrian, tre elever från år 3 i Hammarbyskolan.

För dem är det självklart att man tar hand om naturen. Dessutom har de en hel del förslag på hur vi ska göra för att få planeten att må lite bättre, och de tror att det går att genomföra förslagen. Ja, se klippet nedan så får du helt enkelt en hoppfullhetsinjektion.

httpv://youtu.be/Jf2rkzZ1ijE

Barn och ungdomar borde ha en självklar roll i planeringen för framtiden. Det samhälle vi bygger upp idag är ju ändå det samhälle som dagens ungdom ska leva i. Vi på Naturskyddsföreningen kämpar som bekant för att de åtminstone ska kunna ärva en jord som går att leva på. Dessutom ser vi att det är jätteviktigt att framtidens vuxna har med sig en välpackad ryggsäck fylld med redskap för att möta planetens behov i framtiden. Det kommer att behövas både kunskap, kraft och lösningsorientering i den ryggsäcken för vandringen mot ett hållbart samhälle.

I de lokala föreningarna har det alltid pågått samarbeten mellan Naturskyddsföreningen och skolan på olika sätt. Från rikskansliets sida har vi gjort enstaka satsningar på olika projekt, men nu ser vi att det finns en önskan och ett behov av att vi tar det till nästa nivå och tänker mer långsiktigt. Därför arbetar vi på rikskansliet nu med att ta reda på hur vi på bästa sätt kan hjälpa till med att packa ryggsäckarna.

Det var i det här arbetet som vår generalsekreterare Svante Axelsson bestämde sig för att göra en spaning på barn och ungdomar, för att känna dem på pulsen lite grann. I nästa veckas spaning får ni träffa tre elever från Östra Reals gymnasium.

One thought on “Tre treor om: skog, miljöbilar och energi