Är din klass helt ute och cyklar?

Lördagen 6 september uppmärksammas cykelns roll i staden och för klimatet av Naturskyddsföreningens medlemmar runtom i hela landet. Det är genom Naturskyddsföreningens kampanj Cykelchocka Sverige! som denna fantastiska uppfinning lyfts fram extra mycket genom cykelverkstäder, tävlingar, och snack om bästa däcken och rutterna. Det kommer också pratas om politik och förutsättningar för cykelns framfart i Sverige. Vi på Energifallet tycker ju att det här med hoj är hur bra som helst, så vi hakar självklart på!

cykelchocka_energifallet_undersida

Det är ett utmärkt tillfälle för klassen att arbeta med trafik, transport och lokal påverkan! Energifallet har tagit fram ett speciellt upplägg med övningar som passar extra bra att arbeta med under veckan. De kan spridas ut på 2-3 dagar och upplägget börjar i konkreta undersökningar och avslutas med att eleverna får reflektera över vad mer cykling kan betyda för miljön och hur vi kan vara med och påverka för ett cykelvänligare samhälle. Övningar med tydliga kopplingar till läroplanen ligger och väntar på att ni trampar igång, så hoppa upp på hojen du med!

Planerar ni en cykelchock på er skola med Energifallets övningar och vill berätta om det efteråt här i skolbloggen? Hör av er till oss!