Var med i Energifallets skånesatsning!

Workshops

Hej alla lärare i Skåne! Under 2014 planerar Naturskyddsföreningen och Energikontoret i Skåne att tillsammans göra en stor inspirationssatsning kring energi och hållbar utveckling i skånska grundskolor. Du och din skola kan vara med! Anmäl ert intresse för Energifallet i Skåne senast den 22 november.

Energifallet i Skåne utgår från Naturskyddsförenings läromedel Energifallet, som tar avstamp i lärande för hållbar utveckling och omfattar mål i både SO och NO och andra ämnen. Ju fler skolor i samma kommun som anmäler intresse, desto större är chansen att just er kommun väljs ut. Tipsa andra skolor i kommunen alltså! Vi väljer ut fyra kommuner med vardera fyra skolor. Skolans deltagande i projektet är gratis men medfinansiering sker genom de timmar som lärarna lägger på samarbetet.

Energifallet i Skåne inleds med att lärare från de utvalda skolorna är med på en inspirationsföreläsning och workshops om Energifallet och hållbar utveckling i undervisningen. Sedan börjar undervisningen utifrån Energifallet i klassrummet. Inspiratörer från Naturskyddsföreningen, och även lokala energirådgivare, kommer till skolan och ger stöd i arbetet. I slutet presenterar eleverna sitt arbete genom en utställning. De håller också i en egen aktivitet för andra elever på skolan eller för politiker, föräldrar och allmänhet. Aktivitens form bestämmer eleverna och lärarna själva. Som avslutning åker lärarna till den pedagogiska verksamheten Energi- och vattenverkstan i Köpenhamn, för inspiration och avslutande reflektion.

Ta chansen att bli inspirerad – skicka in din skolas intresseanmälan redan idag!
Anmälan måste vara inne senast den 22 november.

Anmälan är nu stängd.

För frågor och mer information kontakta
Erik Lensell, erik.lensell@naturskyddsforeningen.se, 0768-37 74 22

One thought on “Var med i Energifallets skånesatsning!

Kommentering är stängd.