Första stoppet för vårens CETIS konferenser genomfört!

Igår startade vårens serie av CETIS (Centrum för tekniken i skolan) teknikkonferenser med första stoppet i Örebro. Naturskyddsföreningen var inbjudna för att prata om hur teknik i allra högsta grad knyter an till hållbar utveckling och ämnesövergripande undervisning.

Lisen Vogt och jag, Johline Lindholm anlände med flera kilo material med lärarhandledningar, affischer och tygkassar, men när vi gick från Örebro universitet så hade vi bara lite utvärderingar, mailadresser och en go känsla i magen med oss.

(Vi tog självklart med oss solcellerna och materialet till ballongbilarna hem också. Fast det var Lisen som fick släpa på eftersom hon kommer vara först på plats i Uppsala på torsdag, för nästa konferensstopp…)

CETIS-skolblogg2

Dagen i Örebro inleddes med bl a att Skolverket pratade om NT-utvecklingsnätverket som de är i full gång med. Andra omgången NT-utveckling startar till hösten 2014 – missa inte att anmäla före 28 mars! Satsningen slog mig som någonting väldigt bra och behövligt, och som på många sätt kopplar an till hållbar utveckling och den skolutveckling som vi ser är nödvändig. På Skolverkets hemsida finns filmer med inspiration om hur lärare och pedagoger utmanar barn och elever att arbeta med naturvetenskap och teknik med både hjärna och kropp. Det finns också filmer där pedagoger och lärare reflekterar kring det de gjort.

Tack alla som deltog i våra Energifallet-workshops och gjorde min och Lisens vistelse grymt kul!

Nästa stopp är Uppsala om en vecka (13/3) och sen åker vi vidare till Luleå (19/3), Malmö (26/3) och Växjö (3/4).

Vi ses väl där? Anmälan finns här!

Här hittar du fler fortbildningstillfällen!

/Johline, Energifallet