Majstävlingen är avgjord!

french-maize-10kg-915-p

I förra veckan var Naturskyddsföreningen på Skolforum, nordens kanske största skolmässa för lärare och skolledare. Där presenterade vi Energifallets roliga övningar för årskurs f-9, men hade också en spännande tävling som lockade 500 deltagare (sen tog tävlingstalongerna slut).

Tävlingen handlade om den stora energitjuven matsvinn, och gick ut på att räkna antalet majskorn i ett stort rör. Hela röret innehöll nämligen lika många korn som antalet måltider som slängs i Sverige varje timme.

Hur många korn var det då?

Jo, 213 750 stycken.

Och lika många måltider slängs alltså i onödan. Varje timme.
Läs gärna mer om hur du och din klass kan stoppa matsvinnet, och de andra energitjuvarna, på Energifallets hemsida!

Vilka är då de lyckliga vinnarna av en experimentlåda med solceller? Jo, Per Åke Eklund, Lotta Lisell och Tomas Davidsson.
Stort grattis till er och tack till alla som besökte vår monter på Skolforum!

DSC_0419

Vill du kontakta Anna Bengtsson? Mejla henne på anna.bengtsson@naturskyddsforeningen.se