Man kan klara av en kris om man kraftsamlar!

Veckans miljöspaning handlar om kris och kraftsamling, skapandet av en ny skola och att det ÄR bättre med ekologiskt.

httpv://youtu.be/fmfBREhEF6A

Spaningen i korthet:

Det är 20 år sedan kronan föll och räntorna sköt i höjden. Då kraftsamlade politikerna för att vi skulle kunna ta oss ur krisen. Samma anda efterlyses hos politikerna idag. Inte bara på det ekonomiska området, utan även för att ta oss ur klimatkrisen. Naturskyddsföreningen hoppas att höstbudgeten innehåller sköna gröna pengar.

I fredags sattes pålen ner för att skapa en ny skola – Nya Latin i Malmö. Skolan startar hösten 2013 och vi ska följa utvecklingen noga under tre år. Tanken är att ge eleverna kunskap och empowerment för att både vilja, kunna och orka rädda världen.

Dessutom har vi tröttnat på att journalister och andra fortsätter att låtsas som att det inte spelar någon roll om man odlar ekologiskt eller inte.

Naturskyddsföreningens presschef Louise Bjarke intervjuar generalsekreterare Svante Axelsson.

Se tidigare miljöspaningar med Svante Axelsson och Louise Bjarke: