Miljöfestival och naturupplevelser – häng med till Åre!

Illustration_rk_mh_beskuren

Den 22-24 maj håller Naturskyddsföreningen en konferens i Åre, helt i landsbygdens tecken! Vill du vara med och diskutera landsbygdens framtid? Lära dig mer om vindkraft eller biologisk mångfald? Häng med!

Förutom seminarier och workshops blir det utflykter, underhållning, dans, festmiddag, naturupplevelser, marknaden ”Smaka och upplev Jämtland”, och musik med Melodifestivalaktuelle Jon Henrik Fjällgren.

Konferensen är öppen för alla och gratis!
> Mer information och anmälan

Tips till unga under 25 år!megafonist-139x300

Samtidigt som konferensen pågår anordnar Fältbiologerna en miljöfestival för unga som vill påverka och förändra världen: Ta makten!

Till den kommer miljökabarégruppen Sweet Dreams och filmskaparen Johan Gärdebo som tipsar om hur du kan påverka genom teater och film. Supermiljöbloggen tipsar om hur du når ut med ditt skrivande och med Naturskyddsföreningens projekt Schysst sommar och vinter får du prova spoken word.

Det kommer också finnas workshops och föreläsningar med Fältbiologerna, Greenpeace, Jordens vänner, Rädda Barnens Ungdomsförbund och Kolonierna.

Vi har också delar av programmet som särskilt riktar sig från skolor. Energifallet håller workshops i miljö och engagemang för både elever och lärare.

> Mer information och anmälan

Dessutom arrangeras aktiviteter för barn mellan 5-10 år under fredag, lördag och söndag. Kontakta Marie Andersson för mer information och anmälan, tel. 070-277 66 06.

Hoppas vi ses i Åre!