Redo för en energifylld vårtermin?

Energifallet är Naturskyddsföreningens läromedel för grundskolan om energi och hållbar utveckling. Självklart är det gratis, digitalt och nedladdningsbart! Det har tydliga läroplanskopplingar och går att jobba med ämnesspecifikt eller ämnesövergripande. Energifallet har något att erbjuda för de flesta skolämnen och går att använda i olika omfattning. Oavsett om du planerar ett ämnesövergripande temaarbete med dina kollegor eller vill plocka ihop en palett av övningar som passar din undervisning, så hittar du vad som behövs på Energifallet.se!

Övningarna passar dessutom utmärkt för fritidsverksamhet. Och för den inhoppande vikarien som behöver ett färdigt lektionsupplägg med övningar som engagerar eleverna.

tjuv_citat

Citat från en grundskollärare som arbetat med Energifallet.

Övningarna består av lärarhandledningar, faktatexter, bildspel, små filmer, kopieringsunderlag och fördjupningstips. För att dokumentera arbetet kan ni använda er av bokverktyget Klassens Energibok. Lägg in foton, texter, illustrationer och ljudeffekter och maila ut boken till föräldrar, rektor och kollegor. Spana in andras energiböcker och inspireras!

tjuv_citat2
Så sa en annan grundskollärare som också uppskattar Energifallet 🙂

Bu eller bä? Har du redan använt Energifallet i din undervisning och har synpunkter på läromedlet? I denna supersnabba enkät kan du lämna dina åsikter anonymt och smidigt.

Kommentera

2 thoughts on “Redo för en energifylld vårtermin?

    • Hej Kent! Det tycker vi med! Vi efterlyser gästbloggare till skolbloggen, gärna lärare som arbetat med materialet. Känner du någon så hojta till! 🙂

Kommentering är stängd.