Run for your life!

Stafetten Run for your life pågår i 20 dagar och sänds live dygnet runt. Här ses slutspurten för Hagisha som bor i Jokkmokk och springer för sitt hemland Eritrea.

Just nu pågår stafetten Run for your life som arrangeras av Riksteatern. Stafetten startade i Kiruna och målet är klimattoppmötet i Paris.

Run for you life vill ge klimatfrågan en kropp, ett ansikte och en berättelse. Eller snarare 1000 kroppar, 1000 ansikten och 1000 berättelser. Varje person som deltar bidrar med sin berättelse om varför de springer för livet och lämnar över stafettpinnen till en ny löpare med en ny klimatberättelse. Man behöver inte vara maratonlöpare för att delta och man måste inte springa hela vägen. Det viktiga är att varje löpare, efter bästa förmåga, skyndar sig mot Paris.

Flera skolklasser deltar och det finns fortfarande möjlighet att vara med! 

Om er klass vill vara med, men inte vill springa kan ni också arrangera ett event i anslutning till stafetten. Riksteatern har också tagit fram en lärarhandledning för att dela våra personliga berättelser om hur klimatförändringarna påverkar vardagen.

> Läs mer och anmäl din klass till stafetten här.

PS. I tidigare blogginlägg tipsade vi också om Energifallets klimat-material för att ladda inför COP21.