Tre gymnasister om: Hur vi löser miljöproblemen på planeten

Nu publicerar vi det tredje och sista klippet i serien av Svantes miljöspaningar med barn och ungdomar. Den här veckan får ni träffa tre elever från Naturprogrammet på Östra Reals gymnasium; Namo, Adgar och Diego.

De berättar om miljörådet på skolan, projektveckan som handlade om miljöfrågor och deras samarbete med skolor i andra länder. Men väldigt mycket kretsar kring globala problem, avskogning och vem som borde ta ansvar.

De här ungdomarna har haft några fler år på sig att lära sig om miljöproblemen på planeten, jämfört med de treor vi också träffade vid samma tillfälle. Trots det så lever ändå optimismen kvar, och de tror inte på att skrämma upp folk, utan tycker att det ska vara roligt och lönsamt att förbättra miljön. Men när frågan om befolkningstillväxten ska lösas blir stämningen lite tryckt i studion.

httpv://youtu.be/lUUD2HRVVP0

Sist men inte minst; Naturskyddsföreningen får rådet att synas mer i medier, sociala medier och att samverka med politiker, vilket vi ju redan jobbar på. Men vi fick också rådet att gå ut mer i skolorna, så nu känns det ännu mer rätt att vi har en skolsatsning på gång.

Tidigare inlägg i serien:

Tre treor om: Skog, miljöbilar och energi

Svante om: Nästa generations miljöhjältar och vårbudgeten 

Se alla Svantes miljöspaningar. 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.