Unga, forskare, skolledare och en sprillans ny minister på höstkonferensen

Fredagen den 7 november är det dags för Naturskyddsföreningens höstkonferens som i år handlar om skola och går under rubriken ”Rädd eller förberedd? – så skapar skolan handlingskraft och framtidstro”. Dagsprogrammet är fullspäckat med intressanta gäster från skolor, organisationer, myndigheter, forskningsvärlden och politiken.

Naturskyddsföreningens nya ordförande Johanna Sandahl inleder med att lyfta skolans möjligheter att vara en drivkraft mot det hållbara samhället. Under dagen medverkar utbildningsminister Gustav Fridolin, Erica Andrén från Sveriges Skolledarförbund, Charles Hopkins från UNESCO, forskaren Anders Jidesjö, Helen Ängmo från Skolverket och Maria Jarlsdotter som är utbildningschef på gymnasieskolan Malmö Latin. Och många fler! Under eftermiddagen kommer en ungdomspanel bestående av Fältbiologernas ordförande Sara Vikström Olsson och representanter från andra ungdomsorganisationer att ge ett ungt perspektiv i diskussionen. Konferensen modereras av Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson. Se hela programmet här!

Sista anmälningsdag till höstkonferensen är 22 oktober! Anmäl dig här!

2014-05-14 14.38.43

En av gästerna på konferensen är Lars Strannegård, professor i företagsekonomi och rektor för Handelshögskolan i Stockholm. Han ska tillsammans med Helen Ängmo och Maria Jarlsdotter diskutera utbildningens funktion i ett hållbart samhälle. Lars har tidigare understrukit Handelshögskolans och utbildningens möjligheter att påverka marknader att bli mer hållbara:

”Det här är en efterlängtad möjlighet för Handelshögskolan att på ett kraftfullt sätt kunna bidra till en hållbar utveckling i samhället. Våra starka relationer till näringslivet ger också goda förutsättningar för att de nya kunskaperna tidigt ska kunna tillämpas i praktiken”.

Läs mer om Handelshögskolans satsning på hållbar utveckling här!

Och hörrudu, glöm nu inte att anmäla dig till konferensen!