Webbpublicera mera!

Att skapa och dela innehåll på webben är färdigheter som kommer till nytta både i och utanför skolan. Men det är en hel del att hålla koll på – allt från lagar och förhållningssätt till hur man använder olika program och publiceringsverktyg.  

Klass 9A solberga

Foto: Kalle Melander.

Webbstjärnan tagit fram en samling med webbkurser som kan vara till hjälp för den som vill komma igång med att skapa och publicera digitalt innehåll i undervisningen. Vad sägs om en grundkurs i källkritik, en crash course i informationssäkerhet eller en introduktion till programmering? Kurserna är kostnadsfria och riktar sig till både lärare och elever.

> Se alla Webbstjärnans webbkurser!

Webbstjärnan är en av Internetstiftelsen i Sveriges (IIS) satsningar för att utveckla internetanvändandet. Satsningen syftar till att ge lärare och elever i grundskolan och gymnasiet möjligheter att lära sig mer om hur internet fungerar genom att publicera skolarbete på webben och delta i tävlingen Webbstjärnan.

Varför inte starta en klassblogg om ert hållbarhetsarbete? Energifallet har listat några tips på olika sätt att skapa texter, bilder och filmer för digital publicering.

> Se Energifallets dela mera-tips!

Mycket nöje och lycka till önskar Energifallet-teamet!