God Jul önskar Mikael Karlsson

Naturskyddsföreningen är en förening för alla. Oavsett om du inte har tid att engagera dig alls eller är beredd att sluta jobbet för att engagera dig i någon fråga. Du som glöder för naturen, vill kämpa för en miljöfråga för miljöns egen skull eller för mänsklighetens skull är jätteviktig för föreningen och för miljön. Du […]

Läs mer

24 – Det är vi som är de moderna

Jönköping Sista luckan. Idag är det julafton. Vi passar på att presentera kalenderns allra nyaste medlem, Lars-Erik Johnsson. Med hans berättelse tar vi också ett avstamp in i 2013 och den stora satsning Naturskyddsföreningen kommer att göra för att öka andelen ekologisk mat som läggs på våra tallrikar. Vi tar också sats och trycker in […]

Läs mer

20 – Allt hänger ihop

Skåne ”Väl i naturen leker de, och man slås av att de faktiskt är barn.” Youmana Al-Rifai berättar om sina erfarenheter med Schysst sommar, ett projekt som fångat upp ungdomar med attityd- och aggressionsproblem, tjejer som gifts bort och gängmedlemmar.

Läs mer

19 – Skog att leka i

Kalmar ”Vi lekte i skogen – det var det man gjorde”, säger Catharina Lihnell från Kalmar. Barn som vistas i skogen blir lugnare och mindre stressade. Därför jobbar Catharina för att barn som växer upp idag också ska ha skogar i närheten av bostaden, skolan eller förskolan att leka i.

Läs mer

18 – Trägen vinner

Östergötland Kan det vara så att vi hittar det största engagemanget hos människor som lyckas kombinera sina kunskaper och egenskaper med något de tycker är intressant och viktigt? Oskar Ekberg i Östergötland är intresserad av miljöfrågor och är en duktig pedagog. När han kombinerar dessa två uppstår ett engagemang som sprider sig till fler andra.

Läs mer