Miljödiplomerade cyklister på Vätternrundan

I år kommer alla deltagare och påhejande publik på Vätternrundan den 7-9 och 14-15 juni knappast kunna missa chansen att få kontakt med Naturskyddsföreningen. På väg mot nummerlappshämtningen på Motala torg kan alla naturälskande cyklister delta i vår roliga quiz och bli månadsgivare i föreningen, direkt på plats. Vätternrundan är också guldsponsorer till Naturskyddsföreningen. Något de beskriver så här på sin webbplats:

”Att få hjälpa till i deras oförtrutna arbete är en ynnest och en utmaning.”

Det är inte utan att vi sträcker lite extra på oss.

Den här typen av samarbeten är bra på flera sätt. Arrangörerna av Vätternrundan tar ett miljöansvar, både genom att stötta vårt arbete, men också praktiskt genom att arbetar med hållbarhetsfrågor. Bland annat erbjuder Vätternrundan alla deltagare möjligheten att miljödiplomera sig.

Att miljödiplomera sig är inte särskilt svårt. Det handlar om grundläggande saker som att samåka till tävlingen, följa regler för allemansrätt och camping och att ta med sig skräpet och slänga det i närmsta depå. Men vi tycker att det är toppen att deltagarna arrangörerna påminner deltagarna så att de tar sin del av ansvarskakan. Och så gillar vi såklart att de ges möjlighet att skänka pengar till vår verksamhet. Pengar som vi på Naturskyddsföreningen använder i olika projekt för att informera, inspirera och påverka vår omgivning i natur- och miljöfrågor.