Sommarkläder och miljötänk!

Nu när solen äntligen har kommit med värmen, så är det nog många av oss som kanske funderar på att köpa nya kläder. Hoppas du då också tänker på att börja med att kolla om det finns något fräscht och kul i second hand-butiken, för det är ju faktiskt det allra bästa. Alltså det här […]

Läs mer

Nu blir märkta butiker ännu bättre miljöval

Våra 192 000 medlemmar är också konsumenter. Många av dem har vi kontinuerlig kontakt med och vi vet att de tycker att föreningens miljömärkning ”Bra Miljöval” är ett betydelsefullt verktyg i vardagen eftersom den gör det lättare att välja produkter i affären. Sedan vi tog fram kriterier för butiker har det även blivit lättare att välja butik.

Läs mer

Miljövänliga veckan – nu i Ukraina!

Miljövänliga veckan sprider sig över världen! Föreningens årligen återkommande kampanjvecka på hösten har inspirerat flera av våra samarbetsorganisationer att göra som vi. En av dem är Mama-86 i Ukraina. Deras kampanjslogan i år var ”Environmentally clean laundry for Ukrainans” och handlade om att minska utsläppen av fosfater från tvättmedel.

Läs mer

En delseger mot Bisfenol A

Naturskyddsföreningens arbete med att kartlägga Bisfenol A i livsmedelsförpackninar har påverkat livsmedelsproducenterna. Det visades med största tydlighet på ett seminarium i Almedalen. Naturskyddsföreningens första frukostseminarium i Almedalen handlade om hälsofarliga kemkalier, särskilt Bisfenol A. Ämnet har blivit mycket omdiskuterat, särskilt har farhågan att den är hormonstörande lyfts fram. Sverige har också nyligen infört förbud mot ämnet i nappflaskor. […]

Läs mer

Vilka skor har du på dig idag?

Vilken påverkan har de kläder vi köper på människor och miljö, i Sverige och utomlands? Nu undersöker Bra Miljöval-kontoret om kemikalierester och miljöpåverkan från skor vore en viktig fråga att fokusera på och undrar vad du tycker. Oavsett vad du tycker är vi oändligt tacksamma om du delar med dig av dina åsikter genom vår enkät!

Läs mer

Välj försäkringar med Bra Miljöval

De miljömärkta försäkringarna har lyst med sin frånvaro tills nu! I dagarna blev äntligen Folksam Sak det första försäkringsbolaget att godkännas och kan nu alltså erbjuda försäkringar med Bra Miljöval! Fler företag är intresserade och på gång.

Även om det inte är direkt skojigt så är det viktigt. Fråga efter Bra Miljöval nästa gång en säljare ringer, då gör försäkringskostnader gör nytta! Då kan det bli lite roligare, det här med försäkringar.

Läs mer