Västra Ramlösa skola storsatsar på Energifallet

Energifallets Erik och Jennifer testar tåget till Ängelholm

Nu börjar höstterminen närma sig med stormsteg och vi på Energifallet i Skåne är i full gång med skolbesök inför terminsstarten. Den här veckan besöker vi Ängelholm, Helsingborg och Klippan. Med oss har vi vår nya medarbetare Jennifer Cronborn som kommer jobba ihop med Sanna Dufbäck under hösten.

Storsatsning i Västra Ramlösa
– Höstens temaveckor kommer att handla om energi, hälsa och kommunikation, meddelar Lotta Cederberg som är med och samordnar temaveckorna. De har bestämt att de ska använda Energifallet i skolans alla klasser för att under två temaveckor ha fokus på energi och hållbar utveckling.

För många är det första gången de kommer i kontakt med Energifallet. Andra har redan testat flera övningar redan i våras. Efter vår presentation bjuds det på energi-fika och sedan sätter vi igång med Energifallets övningar.

Lärarna för F-6 bygger ballongbilar ur övningen Upplev energi medan högstadielärarna klurar på insändare som kan förändra världen. En lärare i idrott tycker att rubriken ”En hållbar framtid” i övningen Energireportern kan användas i hennes ämne också och skriver en insändare om hälsa.

bloggbild Lärarna i Västra Ramlösa skola har massor av energi och vi ser fram emot att följa deras arbete med Energifallet.

I morgon bär det av till Klippan där vi ska träffa samtliga lärare i kommunen.

Vi kanske ses där?

Varma hälsningar från Sanna, Jennifer och ErikRegion Skåne

Energifallet i Skåne genomförs i samarbete med Region Skåne