Bloggare skriver om konferensen

Att hålla en konferens som förhoppningsvis väcker en massa tankar hos deltagarna innebär också ett ansvar. Den 23 november arrangerar vi på Naturskyddsföreningen en konferens som handlar om lösningar på klimat- och ekonomiska krisen. Ett ämne som engagerar och väcker tankar. Vad gör vi av dessa tankar efteråt?

Flera av Naturskyddsföreningens nätverk kommer att träffas i samband med konferensen och fortsätta diskussionerna på olika sätt. Alla som vill är välkomna att gå med i nätverken.

Nätverksträffar och bloggare

Ett annat sätt att försäkra sig om att diskussionerna fortsätter efteråt är att uppmuntra till dialog i andra forum. För att öka chansen att den gör det bestämde vi oss för att uppmuntra till dialog på internet. Dels skapade vi tidigt #hurda, hashtagen på Twitter där det är fritt fram att delta för alla. Dels bjöd vi in bloggare att anmäla intresse ansöka om en bloggbiljett.

Från början tyckte vi att det vore toppen om vi kunde få in sju bloggare med olika perspektiv till konferensen. Men när vi fick in väldigt många fler ansökningar än vad vi kunnat drömma om började vi titta på möjligheten att bjuda in fler än sju. Vi frågade plånboken.

Valet stod mellan fler annonser eller fler bloggare

En annons fungerar ju bra för att uppmärksamma konferensen för potentiella deltagare på att konferensen äger rum och uppmana till att man ska anmäla sig. Punkt.

Med bloggare får vi, förutom draghjälp att nå potentiella konferensdeltagare dessutom möjlighet att få hjälp med dokumentationen av konferensen ur olika perspektiv. Utöver våra egna behov på det praktiska planet kan vi också lägga till några mycket viktiga mjuka värden, som att vi sammanför människor som inte bara har miljön som gemensamt intresse, utan även kommunikation. Och så till sist den absolut viktigaste faktorn, det där med att diskussionen om ämnet behöver fortsätta i olika forum och från olika perspektiv efter konferensen. Med fler bloggare på plats ökar chansen att konferensen lever vidare trots att dörrarna till Folkets Hus är stängda.

Vi bestämde oss för att bjuda in fler bloggare

Därför vill vi stolt presentera de 18 bloggar som kommer att finnas på plats i Folkets Hus den 23:e november för att delta och dokumentera vår stora konferens ”Hur gör vi då? – ekonomin, klimatet och framtiden”.

Ordet är fritt

Vi vill också poängtera att alla bloggare är fria att skriva vad de vill och hur de vill. Det finns inget avtal, eller restriktioner om hur eller vad de får skriva eller tycka. Ordet är fritt och vi hoppas på en konstruktiv debatt för allas bästa.

Lista över konferensbloggare

Vi kommer att samla alla inlägg i vår Gimmebar, gå gärna dit och se vad som händer. Har vi missat att lägga till något inlägg blir vi glada om vi får veta det.

It’s easy being green http://ekoenkelt.wordpress.com
Linneas lilla gröna http://linneaslillagrona.wordpress.com/
Ingen människa är en ö http://ingenmanniskaareno.blogg.se
Supermiljöbloggen http://www.supermiljobloggen.se
Miljöbloggen http://miljobloggen.randler.se
Rules of green http://www.rulesofgreen.com/
Stabil ekonomi http://stabilekonomi.se/
Asfaltsblomman http://www.asfaltblomman.se
Karins miljöblogg http://www.karinsmiljoblogg.com
U&Wes egen blogg http://uandwe.se/blog/
Min Planet http://www.minplanet.se/blogg
Linköpings Universitets miljöblogg http://blog.liu.se/miljobloggen/
Hippihäxan http://hippihaxan.se
Läkare för miljön http://www.lakareformiljon.se
Publion http://www.publion.se/bloggen
Living green http://www.livinggreen.se/blogg/toxicstopper/
och http://livinggreen.se/blogg/dagenseco/
Daniel Pargmans academic homepage http://danielpargman.blogspot.com
Lrf – bloggen http://blogg.lrf.se/linda-hedlund