Lyckade rådslag – kom gärna med på nästa!

I helgen hölls de två första regionala rådslagen inom Naturskyddsföreningen, med sikte på planering för kommande års verksamhet. På lördagen samlades 35-40 personer i Sundsvall och på söndagen ungefär lika många i Piteå.

Rådslaget i Sundsvall

Det var trevliga, roliga och intressanta diskussioner och en rad spännande idéer tog form och planer växte fram. Jag ska inte avslöja dessa nu men däremot återigen uppmana alla er som är medlemmar att delta på de kommande rådslagen – i Göteborg, Alvesta och Stockholm. En sak vill jag dock rapportera: De lokala kretsar och länsförbund som deltog på rådslagen – från Malung till Pajala – står självklart bakom målet om livskraftiga rovdjursstammar. Rösten från hela landet i Sveriges största och äldsta naturvårdsorganisation var tydlig: nej till licensjakt på varg!

Rådslaget i Sundsvall

Rådslaget i Sundsvall

Kommentera

One thought on “Lyckade rådslag – kom gärna med på nästa!

  1. Här har vi nu tyvärr en ny motståndare mot livskraftiga rovdjursstammar, det nybildade partiet Landsbygdsdemokraterna:
    http://www.landsbygdsdemokraterna.se/

    En presenterande artikel finns på ATL:
    http://www.atl.nu/Article.jsp?article=57653&nyhetsbrev&&a=De vill inte kallas ett missnöjesparti

    \”Vill inte bli kallad ett missnöjesparti\” säger de. Jag har läst deras partihörnstenar och har sällan sett så mycket missnöje med allt som de anser vara fel på landsbygden. Inte speciellt många meningar om HUR de vill få en levande landsbygd, utan mestadels negativa infallsvinklar om vad som är fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.