Naturskyddsföreningen i framtiden – välkommen på rådslag!

Hej alla medlemmar i föreningen

Tack för att ni stödjer och deltar i föreningens arbete med att rädda natur och miljö! När vi blickar tillbaka på jubileumsåret 2009, då Naturskyddsföreningen fyllde 100 år, kan vi se en rad goda resultat.

Torsken återhämtar sig i Östersjön! Det blir lättare att hitta miljömärkta varor i affären. Vi kan smörja in våra barn med solskydd som inte innehåller det farliga ämnet zinkoxid. Det är bara tre exempel på goda nyheter från ett segerrikt fjolår.

Vi har också tagit krafttag i klimatfrågan och drivit fram en skärpt politik. Vi har visat på gifter i kläder, skor och mat och pekat på alternativ. Och inte minst – i föreningens lokala kretsar, länsförbund och nätverk sjuder det av aktivitet: från vargdebatt till klimatfrågor, från familjeteater till fladdermussafari.

Samtidigt återstår stora utmaningar. Världsledarna misslyckades på klimatmötet i Köpenhamn, skogsbolagen kalhugger rika skogar och regeringen driver på storskalig jakt på den akut hotade vargstammen.

Nu är det dags att blicka framåt och planera inför kommande år. I januari och februari bjuder vi därför in alla medlemmar till rådslag på fem orter runt om i landet.

Kom och berätta för oss om de natur- och miljöfrågor som just du brinner för! Var med och diskutera hur vi tillsammans på bästa sätt kan mobilisera fler människor i vårt arbete!

Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta. Om du hänger med får du dessutom tillfälle att knyta kontakter med andra engagerade medlemmar i närheten av där du bor.

Du är varmt välkommen!