Shamrock kastar loss

Med start i dag tisdag seglar ett gäng ungdomar och engagerade personer ut längs ostkusten för att driva miljökampanj. Tidigare har vi kunnat läsa om Katarina som följer med på resan.

Havsnätverket i Naturskyddsföreningen arbetar aktivt för att havsmiljön ska förbättras. I år driver de en kampanj för Östersjöns miljö med hjälp av skolfartyget galeasen Shamrock från Skeppsholmsgårdens folkhögskola. Dessutom följer 16 engagerade ungdomar med under hela resan samtidigt som de går kursen Miljökunskap och segling.

Syftet med kampanjen är att uppmärksamma miljöläget i Östersjön och visa på enkla sätt för privatpersoner att bidra till en förbättring. Östersjön är ett stressat hav och behöver inga fler yttre påfrestningar.

Resan går till flertalet hamnar i östra skärgården:

–          Sandhamn 10 aug

–          Nynäshamn 11 aug

–          Nyköping 13 aug

–          Oskarshamn 16 aug

–          Västervik 18 aug

–          Norrköping 20 aug

–          Norrtälje 23 aug

–          Öregrund 25 aug

–          Vaxholm 27 aug

–          Stockholm 28 aug

Är du i närheten, dra med familj, släkt och vänner och kom gärna och hälsa på! Diskutera lite miljö, få information, gör en quiz eller kolla på havets liv i akvarier.

Om Havsnätverket:

”I Havsnätverket kommer du i kontakt med 400 medlemmar inom Naturskyddsföreningen som är intresserade av havsmiljön. Vi driver gemensamma kampanjer, utbyter kunskap, ordnar utbildningar och inspirerar varandra. Vi hjälper rikskansliet att föra ut miljöbudskap genom samordnade insatser i hela landet. Flera länsförbund längs kusten har havsmiljö- och vattengrupper som driver regionala frågor, anordnar studiecirklar och bidrar med synpunkter i lokala eller regionala havsmiljö- och kustfrågor. Tillsammans väcker vi opinion och påverkar politiken.”

Kommentera

2 thoughts on “Shamrock kastar loss

  1. Kul att Seglarrestaurangen i Sandhamn gjorde en ekologisk trerättersmeny med närproducerade ingredienser till havskampanjdagen! Heja dem och Shamrock-besättningen!

Kommentering är stängd.