Naturskyddsföreningen i Almedalen

Hör du till de som försöker få koll på allt som hänt under Almedalsveckan i efterhand? Det här inlägget är tänkt som en hjälp att åtminstone ha lite koll på vad vi haft för oss under veckan.

Förutom våra egna seminarier höll deltog sakkunniga, generalsekreterare Svante Axelsson och ordförande Mikael Karlsson i ett stort antal debattpaneler, höll egna föredrag och fick kontakt med viktiga beslutsfattare. Förhoppningsvis kan det i slutändan leda till att miljöfrågorna kan få ett större utrymme i den politiska debatten.

Kommentarer på våra seminarier

Här är spellistan med alla våra videosammanfattningar:

Blogginlägg från Almedalen

Måndag 2 juli: Vem ställer bilen?

Tisdag 3 juli: Moderna kemikalier i ett sjukt samhälle och Miljonrullningen i förorten

Onsdag den 4 juli: Alla munnar kan mättas! och Mors lilla olle på kalhygget går

Torsdag 5 juli: Så många lärare slösar kommunerna bort varje år!

Almedalsreflektioner av Carl-Axel Fall (chefred på Sveriges Natur)

Ministern gillar fransk miljöbilsidé

En delseger mot Bisfenol A

Några tack!

Vi hade våra seminarier på högskolan, och frukostseminarierna hade vi på Packhuskällan. Båda ställena fungerade utmärkt och det var fullsatt vid nästan alla tillfällen, tack till er som kom och lyssnade och deltog i diskusisonerna.

Vi hoppas också att det har gått bra att följa oss via bloggen eller Twitter. Det var tillräckligt många som pratade om oss i alla fall, vi hamnade på 11:e plats över twittrare som blev nämnda flest gånger under veckan. Det tackar vi för.

Vi tackar också värdinnorna för världens bästa boende. Bättre kan man inte bo, även om huset är lite spartanskt. Fantastiskt bra läge nära både havet och Almedalen. Det var fint att kunna samlas utomhus för oss natur- och miljönördar, och dessutom hade vi faktiskt tur med vädret.

Nu, och i och med detta tar bloggen semester. Det innebär också att det kommer att dröja tills vi kan svara på kommentarer.