Rädda män inte räddade än

Vår konferens Rädda mannen i fredags blev riktigt lyckad, det mycket tunga ämnet till trots. Visst är det så att en konferens inte räddar några män, men i förlängningen hoppas vi på förändringar. All fakta lades upp på bordet och forskare, företagare och politiker verkar alla överens om att något måste göras, kvar står frågorna vem ska göra vad? och som vanligt; vem ska börja?

Tack till alla er som hjälpte till och rapporterade via twitter och bloggar. Vi uppdaterar det här inlägget om det kommer in nya länkar från er som var där.

Ämnet har tagits upp också av bloggare som inte var på konferensen, och media uppmärksammade vår fiskstudie ordentligt. Att Livsmedelsverket säger att nyttan överstiger riskerna med att äta fisk är en sak, men det är en helt annan att vi måste ta krafttag mot framtagandet och spridningen av kemikalier som vi inte ens vet vilka effekter de kan ha på miljön och våra egna kroppar.

Det är glädjande att se på kommentarer och på bloggar att de flesta verkar ha uppfattat skillnaden. Att det är förändringar på miljögiftsområdet vi är ute efter. Kraftigare lagstiftning inklusive utfasning av värstingarna och bättre kontroll över nya ämnen.

Catarina som bloggar på Rules of green rapporterar dessutom på engelska för den icke svensktalande som vill ta del av konferensen ”Rädda mannen”.

Katarinas projekt har delat upp sitt konferensbloggande i olika delar. Ett första sammanfattande inlägg hade hon klart redan i fredags, igår gick hon in lite mer i detalj på förmiddagens föreläsningar.

 

Uppdaterat: Här är också Katarinas sammanfattning av eftermiddagens övningar.

Miljöbloggens lösning, där egna tweets och retweets ramlar rakt in på bloggen gör att vi där har tillgång till Miljöbloggens val av tweets som berättar historien om #raddamannen.

Vi håller på och laddar upp föreläsningarna på Youtube för dig som vill se föreläsningarna.  Alla klipp från dagen (inklusive föreläsningarna) hittas i den här spellistan på Youtube.

Författarna till boken Den flamsäkra katten gör en ganska bra sammanfattning av vad det handlar om.

httpv://youtu.be/yTTXkfMGz20

Kommentera

One thought on “Rädda män inte räddade än

Kommentering är stängd.