Ekonomer och aktivister höjer rösten inför FN-möte om klimat

På tisdag den 23 september möts stats- och regeringschefer från hela världen i New York för att diskutera åtgärder mot global uppvärmning. Det är FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon som kallat till detta extra möte lite mer än ett år före det viktiga klimattoppmötet COP21 i Paris. Med tanke på varningarna i IPCC:s senaste rapporter, och de ökande utsläppen globalt, så är det ett välbehövligt initiativ. Från Sverige åker Fredrik Reinfeldt som ju ännu är statsminister.

Inför mötet mobiliseras nu vad som kan bli den största globala klimatmanifestationen någonsin. ”People’s Climate March” går av stapeln nu på söndag den 21 september. I skrivande stund är över 2 000 evenemang i över 150 länder planerade! Bara i New York räknar arrangörerna med 100 000 deltagare. I Sverige finns cirka 25 arrangemang planerade. Kolla vad som sker nära dig, och häng på! Och inspireras av den här filmen.

Samtidigt som människor i hela världen fyller gatorna för att kräva förändring så har en ny rapport just släppts om klimatpolitikens betydelse för ekonomin. I ”Better Growth, Better Climate – The New Climate Economy Report” beskriver en stor grupp av bland andra ledande ekonomer, finansministrar och regeringschefer förutsättningarna för att klara både klimatet och ekonomin. Slutsatsen är att också den politiker som bara har ekonomin för ögonen bör ta krafttag för att minska utsläppen. Rapporten, som är späckad med konkreta åtgärder, är ekonomernas tydliga budskap till politikerna som möts i New York nästa vecka.

Lösningarna ligger på bordet, det folkliga stödet är mobiliserat och ekonomernas kalkyler är redovisade. Nu kör vi!

#klimatmaxa!

 

Kommentera

3 thoughts on “Ekonomer och aktivister höjer rösten inför FN-möte om klimat

  1. Tyvärr! Politiker kan inte styra en planets klimat.
    Dylika tankar brukar kallas – hybris.

    Denna speciella hybris benämns nu även som Klimatreligion. En klimatkyrka med tillhörande predikanter och missionärer…

    Det existerar (i verkligheten) ingen som helst vetenskaplig grund för dessa \’stolligheter\’. Därmed faller det helt naturligt inom kategorin för religioner och liknande.

Kommentering är stängd.