Elsa Billgrens bästa butiker

Det är ju supermiljösmart att fynda kläder och grejor som någon annan tröttnat på. Men vart ska man gå om man inte har all tid i världen att leta? Vi bad vintageproffset Elsa Billgren att lista Sveriges fem bästa second hand-butiker.

Elsas topp 5

1. Beyond Retro
I dessa fyra butiker, en i Göteborg och tre i Stockholm, hittar man allt man kan önska sig. Färgglada vintageklänningar, paljetter, fuskpäls och mängder av rutiga skjortor. Här kan jag gå runt i timmar!

2. Old touch
Den sötaste, mest prisvärda lilla vintagebutiken i Sthlm. Har helt fantastiska 20-talsplagg och spetsar.

3. Myrorna
Jag blir aldrig besviken på Myrorna. Det gäller bara att gå ofta! Här har jag hittat de vackraste bröllopsklänningarna till min samling och snart en hel servis av Stig Lindbergs Berså från Gustavsberg!

4. Judits second hand
Lyxigare affär får man leta efter. Här trängs designerplagg med balklänningar och hela butiken är som en diamant som skiner!

5. Vintagemässan Bakåt framåt
Två gånger per år samlas de bästa second hand-affärerna under ett tak. Jag är alltid först i kön och kommer hem med så mycket vackra klänningar jag kan bära. När kommer första second hand-varuhuset?

Elsa är vintagemodebloggare och brukar synas i olika teveprogram, som Antikdeckarna.  Kolla in våra klädtips i Grön Guide och leta upp dina närmaste reko klädbutiker i Hitta Butiken. Håll också utkik efter Sveriges  största klädbytardag som vi arrangerar runt om i landet 20-21 april.

Kommentera

3 thoughts on “Elsa Billgrens bästa butiker

  1. Trodde Stig Lindberg gjorde Berså för Gustavsberg, med risk för att låta som en riktig besservisser. Annars bra artikel!

  2. Skulle bara vilja påpeka att jag personligen bojkottar myrorna då de drivs av frälsningsarmén som är emot homosexuella. Men det är ju bara mitt val..

Kommentering är stängd.