Miljö på modet?

Dagens Nyheter skriver om modeveckan och imponeras bland annat av en damkollektion i ”välkomponerad färgskala, i puderrosa, aprikos, senapsgult och nötbrunt”. Vackert så, nästan som hämtat ur någon av det dussin kokböcker som dräller ut var och varannan dag, där den ena försöka överträffa den andra med rader av adjektiv. Men visst, lite färg på tillvaron mår nog alla bra av.

Det som tyvärr lätt glöms bort inom klädbranschen när man planerar vad som är rätt och vad som är ute, är att flodvattnet i de asiatiska textildistrikten skiftar färg med modets kulörer i Europa. Vi påminner därför om problemen med miljögifter i textilindustrin i Dagens Industri idag, och riktar en uppmaning till klädbranschen att minska resurskonsumtionen genom att delta i ”Sustainable Swap – Stora Klädbytardagen”, den 9 april, som ett viktigt steg i rätt riktning.

Det ska bli spännande att berätta om hur många som hakar på. De företag som sluter upp bidrar till att sätta miljön på framtidens mode. Då blir det rätt i dubbel mening.

Kommentera

One thought on “Miljö på modet?

  1. Kanske man ska tänka ett par gånger extra innan man köper den där tröjan eller vad det nu är. Behöver jag den verkligen?

Kommentering är stängd.