Vilka skor har du på dig idag?

Vilken påverkan har de kläder vi köper på människor och miljö, i Sverige och utomlands? Den frågan har vi ställt oss i flera år. Vi har undersökt kläder och skor, och gett ut rapporter för att försöka minska eller ännu hellre eliminera de problem vi har konstaterat. Vi har också genomfört klädbytardagar och vi miljömärker textilier med Bra Miljöval. Nu undersöker Bra Miljöval-kontoret om kemikalierester och miljöpåverkan från skor vore en viktig fråga att fokusera på och undrar vad du tycker.

Oavsett vad du tycker är vi oändligt tacksamma om du delar med dig av dina åsikter genom vår enkät!

Kommentera

6 thoughts on “Vilka skor har du på dig idag?

  1. Hej! Jag tycker att miljömärkning av skor och kläder låter toppen, skulle definitift betala en slant mer för det!
    En annan sak som jag gärna skulle se är mer NÄRPRODUCERADE kläder! i näsan alla kläder star det \”made in china\” eller liknande land, tänk vad mycket vi skulle bespara miljön om vi gjorde våra \”egna\” kläder här i landet, och vad många jobb  det skulle innebära. om man dessutom kunde få bort alla kemikalier som kläder sprutas med innan dom säljs hade det blivit ännu bättre!

    En miljömärkning uppe på det och jag är i varje fall villig att betala både en och två slantar mer för kläderna!

  2. Sista frågan är verkligen knepig. Är det ett par vanliga sneakers som håller en sommar så är 700 ungefär vad jag är beredd att ge. Om motsvarande prisskillnad hade gällt ett par rejäla läderkängor som ska hålla några år skulle jag kunna ge mer. Långsiktig kvalitet spelar alltså också roll.

Kommentering är stängd.