Tre utmärkta sätt att fira Världshavens dag den 8/6

Förra året utlyste FN den 8 juni som Världshavens dag, eller UN World Oceans Day. För oss på Naturskyddsföreningen är ju varje dag världshavens dag, och insjöarnas och älvarnas också för den delen. Och kanske just därför blir vi extra glada när strålkastarljuset når de frågor som ligger oss så varmt om hjärtat.

Läs mer

Fjäderholmsteatern ger ekopengar och medlemsrabatt

Runt midsommar drar de upp ridån för sommarens föreställningar och erbjuder alla medlemmar i Naturskyddsföreningen 20 kr rabatt på biljettpriset. På sommarens repertoar finns åtta olika pjäser för olika smaker, varav ett flertal är riktiga klassiker, som Hemsöborna av August Strindberg (i passande miljö) och Trollflöjten av Mozart.

Läs mer

Miljödiplomerade cyklister på Vätternrundan

Den här typen av samarbeten är bra på så många olika plan. Dels för att arrangörerna av Vätternrundan tar ett miljöansvar, både genom att stötta vårt arbete, men också praktiskt genom att arbeta och utveckla hållbarhetstänket i arrangemanget. Dels för att det ger båda våra organisationer en chans att hitta synergier. Bland annat har vi kunnat se till att alla deltagare i Vätternrundan erbjuds möjligheten att miljödiplomera sig.

Läs mer

Du är inbjuden att bjuda in

Den här föreningen alltså… Vilket engagemang det finns, och vilken kraft! Det vill vi lyfta fram och lanserar därför http://bjudin.naturskyddsforeningen.se där medlemmar berättar om sitt personliga engagemang i föreningen. Du som är medlem i Naturskyddsföreningen  är en oerhört viktig resurs för natur och miljö i Sverige. Och vi behöver bli fler. Vi behöver bli fler […]

Läs mer

SM i fågelholk – nu kan alla rösta på sin favorit!

För andra året i rad ordnar Naturskyddsföreningen tillsammans med Stockholmsmässan SM i fågelholk och vi har fått in fantastiska 270 bidrag med holkar i alla tänkbara färger och former. Fantasi och skaparkraft har förenats med naturnytta. Runt om i hela Sverige har mängder med skolklasser under vårvintern gjort strålande insatser för att hjälpa till att […]

Läs mer

Vi gillar när du gillar GodEl

Varje år får vi stöd till vårt arbete genom GodEl:s kunder. Nu kan du ge vår kamp för miljön ytterligare en skjuts genom att gilla GodEl på Facebook och rösta på oss! GodEl är inget vanligt elbolag. Istället för att behålla vinsten låter man överskottet gå till olika välgörande ändamål. Kunden bestämmer vart. Vi är […]

Läs mer

En vecka efter konferensen – snacket fortsätter

Här på kansliet har saker och ting mer återgått till det normala för oss i projektgruppen. Nästan. Det finns en skillnad, och den ligger i att aktiviteten och snacket om klimatfrågan har accelererat. Klimatmötet i Doha och Världsbankens rapport kan möjligen påverka också, men att vår konferens gjort avtryck märks tydligt.

Varje dag droppar det in nya inlägg från konferensen. Det här är ett försök att samla ihop några av dem, med en kort kommentar. Gå in och läs deras inlägg och lämna gärna en kommentar efter dig så att de vet att du varit där.

Läs mer