Vi utmanar regeringskansliet inför Earth Hour

På lördag är det dags igen. Dags att släcka ner. Som en tyst minut för klimatet, fast en timme. WWF, som är initiativtagare till Earth Hour, strävar efter att slå förra årets rekord om 135 deltagande länder, vi hoppas att det lyckas. För att nå dit adderades i år en utmaningskampanj. Med hjälp av en utmaningsgenerator har organisationer utmanat människor, prinsar utmanat prinsar, barn utmanat föräldrar och ja, se själva vilken aktivitet det blev. Vi passade på att utmana regeringskansliet:

Vi lovar att lista de effektivaste kontorsutrustningarna* på Top Ten Sverige

OM

Regeringskansliet lovar att rekommendera sina upphandlare att följa listan

Det ska bli spännande att se om de antar utmaningen.

Tills dess vill vi uppmuntra till att vara med och manifestera klimatfrågan genom att delta i nersläckningen. Flera kretsar arrangerar evenemang och på vår webbplats har vi några tips på vad man kan hitta på när det är mörkt och nersläckt. På Världsnaturfondens webbplats finns alla evenemang i Sverige samlade.

Men, tillåt oss att få lägga till att det är viktigt att det inte stannar här. Låt Earth Hour bli ett avstamp för ett ökat engagemang. Fortsätt att släck så ofta du kan. Ta cykeln, åk kommunalt eller gå när det är möjligt. Välj mer grönt på tallriken. Bli medlem i Naturskyddsföreningen, och om du redan är det; värva en vän. Vi behöver bli fler för att kunna påverka ännu mer. Du som individ kan göra mycket, men för de stora förändringarna krävs också ledarskap och politisk beslutsamhet.