En vecka efter konferensen – snacket fortsätter

Här på kansliet har saker och ting mer återgått till det normala för oss i projektgruppen. Nästan. Det finns en skillnad, och den ligger i att aktiviteten och snacket om klimatfrågan har accelererat. Klimatmötet i Doha och Världsbankens rapport kan möjligen påverka också, men att vår konferens gjort avtryck märks tydligt.

Varje dag droppar det in nya inlägg från konferensen. Det här är ett försök att samla ihop några av dem, med en kort kommentar. Gå in och läs deras inlägg och lämna gärna en kommentar efter dig så att de vet att du varit där.

Elin Dunås som skriver på min planet tycker att ekonomer behöver lära sig grundläggande ekonomi. 

Karin på Karins miljöblogg rapporterar från sessionen om hur långt tekniken räcker. Någon form av slutsats hon drar är att det inte är fel att hoppas på den nya tekniken, men att det verkligen inte räcker med att fortsätta business as usual och vänta på alla fantastiska uppfinningar som ska rädda oss. Karin skrev också ner sina intryck från dagen direkt efter att konferensen tog slut, det är lättläst och i punktform.

Emelie, eller Hippihäxan, som hon väljer att kalla sig, skriver att hon håller med om att vårt ekonomiska system gör oss mer egoistiska och giriga än vad vi egentligen är. Och att vi inte bara vill vara konsumenter, utan också medborgare i ett rättvist samhälle.

Supermiljöbloggen gjorde ett gediget jobb och intervjuade både besökare och talare under dagen. Det blev inte mindre än sju intervjuer. De måste ses. 

Pernilla som skriver på bloggen Ekoenkelt har gjort ett enormt jobb med att sammanfatta hela konferensen. Här hittar du del 1 – allt från förmiddagen. Hennes andra inlägg – Del 2 –går noggrant igenom vad som sas på sessionen som handlade om vad vi lärt oss av kriser historiskt, samt politikerdebatten.

På Gabriellas blogg Publion läser vi också ett gediget referat av hela dagen blandat med en och annan egen åsikt. Är man nyfiken på vad som hände i debatten i sessionen som hette ”behövs ett ekonomiskt system?”, är detta inlägget att rekommendera.

En annan som bland annat skriver om den sessionen som handlade om ekonomi är Linus på bloggen Stabil Ekonomi. Han tycker att Sverige borde visa vägen och håller med Carolina Klüft om att det behövs en vilja att bli bäst. Han tog också fasta på Björn Sandéns citat ”Är vi smartare än jäst?” och överförde den frågan i ett inlägg om Vattenfall. 

En som inte riktigt håller med om att det viktigaste är att tävla om att vara bäst är Trädkramaren (Susanna Elfors) ställer en motfråga till debattören Mattias Svensson – vad ska en grisigt rik person göra i en hållbar värld?

På Living Green, som tyvärr går i graven den här veckan, kan vi läsa vad Stephanie på dagens eco fick för intryck av dagen.

Ingrid Eckerman på Läkare för miljön sammanfattade sina intryck kort och Emelie Adamsson tyckte att  politikerdebatten borde ha varit längre.

Det kommer säkert att komma in fler inlägg framöver. När det gör det samlar vi dem i vår gimmebar (som tyvärr inte fungerar i explorer, så använd gärna någon annan webbläsare).  Men som sagt. In och läs. Kommentera och länka till varandra. Håll snacket vid liv och gör det överallt. Och kom ihåg Twitter och #hurda.