Är du flytande i klimatkommunikation?

Talar du framgångsrikt om miljö och hållbarhet och sådant där? Vill du bidra med ett par kloka ord till en klimatparlör? Just nu letar vi efter dig som sitter inne på fiffiga knep att prata om klimatfrågan på ett hoppfullt och konstruktivt sätt!

Det kan vara ganska jobbigt att prata om sådant som är så omfattande att det knappt går att greppa. Klimatet är ju en sådan grej. Klimatutmaningen kan kännas övermäktig och en reaktion kan bli att du skjuter den ifrån dig. Många känner såklart oro inför ämnet. Men att vara bekymrad över klimatet behöver inte betyda att du mår dåligt, det kan betyda att du verkligen vill göra något åt saken. Lösningarna finns och vi måste prata om dem för att skapa framtidshopp, men också för att skapa medvetenhet och beslutsamhet. Och för att göra det gäller det att vi kommunicerar frågan på ett klyftigt sätt!

I somras höll Energifallet tillsammans med ungdomsorganisationen PUSH Sverige en workshop på Klimatriksdag 2014 i Norrköping. Temat var ”Från oro till handlingskraft – hur pratar vi om klimatfrågan utan att skapa uppgivenhet?”. Du kan läsa mer om hur det gick till på workshopen här!

diskussion_liten

Workshopdeltagare i full gång med att diskutera sina egna upplevelser om att prata klimat med olika mottagare

Vi håller just nu på att sammanställa workshopdeltagarnas tankar och våra egna erfarenheter till en liten digital bok – en klimatparlör. Det finns fortfarande utrymme för fler idéer och tips på hur det går att kommunicera frågor om och kring klimat. Vi behöver dina klokheter senast 26 oktober. Maila dem hit!

gestaltning_liten

Ett gäng lärare och andra klimatintresserade gestaltar en situation där de på något sätt kommunicerar ett viktigt budskap

Och för alla som är nyfikna på denna parlör – håll utkik här i bloggen!