Grattis vinnande klimatkämpar

Klimatförändringarna tillhör vår tids allvarligaste miljöproblem. De skador som följer om dagens utveckling fortsätter blir enorma. Dessbättre vet vi mycket om hur problemen kan motverkas, med förändrade system och vanor och med hjälp av ny teknik. Och fler idéer växer fram hela tiden!

Idag hade jag förmånen att delta på prisutdelningen i Klimatkampen, en gymnasietävling som Naturskyddsföreningen och IVL Svenska Miljöinstitutet står bakom. Gymnasister från hela landet har tävlat med förslag till nya lösningar på klimatproblemen inom områdena innovationer, livsstil och samhälle.

Bästa bidrag i år blev projektet ”Cykla med Västtrafik”, utarbetat av Niklas Johanson Miglavs, Alma Smith, Björn Pontén, Kristian Nabro Porath, Milorad Kotur och Emma Vasen på SKF:s Tekniska Gymnasium i Göteborg. Projektet handlar bland annat om att koppla samman och underlätta för övergång mellan kollektivtrafik och cykel, något som är viktig för att stimulera ökat klimatsnålt resande.

De idéer som elevgruppen jobbat fram bör kunna spridas till fler orter i och utanför Sverige, kort sagt: ett bidrag som i förlängningen skapar en bättre värld.

Grattis till segren och till alla andra goda projekt i Klimatkampen!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.