Högt bensinpris inte bara bra – utan nödvändigt

Den här veckan får ni träffa Sven Hunhammar, avdelningschef för klimat, energi och transporter på Naturskyddsföreningen. Ikväll kommer Sven att delta i en minidebatt på TV4 Kvällsöppet om bensinpriset som nu stiger över 15 kronor. Sven och hans motdebattör Maria Spetz (VD på Motormännen) kommer att ha 3x 30 sekunder var på sig att debattera om det är bra eller dåligt med ett högt besninpris.

Föga förvånande, och inte särskilt populistiskt, kommer Sven att argumentera för att ett högt bensinpris inte bara är bra, utan till och med nödvändigt. Här fördjupar han några av de argument han kommer att ge ikväll.

httpv://youtu.be/_iukf5l1CSA

För ytterligare fördjupning i vad vi tycker att man borde göra för att minska koldioxidsläppen rekommenderar vi våra klimatsidor på webben. 

Kommentera

2 thoughts on “Högt bensinpris inte bara bra – utan nödvändigt

    • Ja, förstår om du, i egenskap av motorsportentusiast, tycker att det är tråkigt. Men det kanske kan gå att se ur perspektivet att om användningen av fossila bränslen minskar generellt så finns det mer soppa kvar till motorsporten. Så att det kanske till och med går att fortsätta med sporten ett tag till?

Kommentering är stängd.