Kommentera

3 thoughts on “Kärnkraftsavveckling och elpriset i Gomorron

  1. Sålänge vi har en rejäl energibas så som kärnkraft kommer ingen att bry sig om att satsa på förnybar energi. börjar vi avveckla kärnkraften under 10-20 år framåt så kommer det medföra att man börjar tänka på och utveckla nya sätt att framställa energi som inte medför samma risker som kärnkraft.

  2. Jag tycker man debatterar för lite om energieffektivisering och på lösningar och beräkningar på vad som går att göra. Ta miljonprogrammet till exempel då det byggdes 65-75. Det skulle gå fort och snabbt och det vi nu kan se är att vi får betala med energislukande bostadskomplex. Ett projekt i Göteborg där man energieffektiviserade ett hus från denna tid visade på en 40% besparing i energi….. Skulle man nu då börja att renovera miljonprogrammet så skapar man jobb och vid slutet så sparar man så mycket energi som motsvarar detta lands kärnkraftsproducerade energi. Likt den dåvarande regeringen som tog ett ansvar att bygga ett nytt folkhem så tycker jag att denna regering kan långsiktigt börja med att energieffektivisera miljonprogrammet för att fasa ut kärnkraften.

    • Hej Jocke, ursäkta sent svar här från vår sida. Det är en intressant kommentar du lämnar. Bostadssektorn är ju en av de svåraste nötterna att knäcka eftersom hus byts ut relativt långsamt. Hur renoveringar i miljonprogrammet går till är ju därför en viktig nyckel.

Kommentering är stängd.