Nätprotester för klimatet

Det är inte bara vi på Naturskyddsföreningen som är frustrerade över frånvaron av klimatpolitisk debatt och kraftfulla åtgärder för att minska utsläppen. Två upprop cirkulerar nu på nätet, vilka ställer krav på att politikerna ska ta klimatfrågan på allvar. Det är välkommet!

Nätverket Radikalisera klimatpolitiken nu samlar ett brett spektra av initiativtagare, och vill ”sätta press på de politiska partierna att våga diskutera hur pass radikala lösningar som kan behövas för att begränsa den globala uppvärmningen så pass mycket som forskarna anser behövs”.

Föräldravrålet samlar föräldrar (och alla andra) som vill ”se en politik som på allvar kan rädda barnen vi älskar från en framtid med oåterkalleliga klimatförändringar – en situation som de varken har orsakat eller fått en chans att försöka stoppa”.

Båda uppropen har namnlistor som en kan skriva på. Kan klimatet bli den valfråga den förtjänar att vara i valen 2014?

Kommentera

One thought on “Nätprotester för klimatet

  1. Ja, klimatet kan bli en stor valfråga om vi alla engagerar oss och sprider de här uppropen till fler! Jag tror det finns massor av människor i vårt land som gärna skulle skriva på uppropen om de bara visste att de fanns. Om vi lyckas skapa en folkrörelse för klimatet så kan mycket hända, om inte så kommer politikerna fortsätta som förut. Sprid!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.