Rösta för förnybart i riksdagen idag

Idag på eftermiddagen ska riksdagen rösta om regeringens propositioner om klimat och energi.

Som Naturskyddsföreningen och bland andra LRF visar på DN debatt idag har energipropositionen mycket låga ambitioner, regeringens föreslagna mål för energieffektivisering är bara hälften så ambitiöst som EU:s och till och med lägre än Energimyndighetens prognos.

Som vår nya rapport om dessa frågor, Förnybart.nu, visar står det klart från varje sakligt grundad analys att regeringens energiproposition inte räcker. Den innehåller också en öppning för onödig, långsam, dyr, resursslukande och farlig kärnkraft i Sverige, som riskerar att kortsluta satsningar på förnybar energi med långt bättre miljöprestanda.

Den i riksdagen som vill räcka upp handen för effektivisering och förnybar energi bör rösta nej till regeringens energiproposition, och särskilt till förslaget om kärnkraft, som riskerar kortsluta de flesta satsningar på energiområdet för den bättre värld som är fullt möjlig.

One thought on “Rösta för förnybart i riksdagen idag