Cykelchock!

I helgen har Naturskyddsföreningen stämma i Örebro. Viktiga frågor som kommer att diskuteras är vad vi ska prioritera de kommande fyra åren, motioner från medlemmarna och ordförandeval kommer att genomföras. På fredagskvällen innan samlades ett 40-tal aktiva i klimatnätverket. Temat var i huvudsak Cykeldagen som föreningen planerar att genomföra på olika platser i Sverige den 6 september. Cykeln fungerar som en positiv budbärare för det viktiga klimatbudskapet.

DSC_0122

Det var stort engagemang och många goda idéer. Här är några exempel: Granska de kommunala cykelplanerna. Bjud in politiker till debatter. Gör cykelutflykter med politiker och media. Haka på andras arrangemang där det ändå finns folk att prata med. Fixa frågesporter. Peka på alla nyttor med cykling: t.ex. med en ram runt cykeln i bilstorlek som visar hur stor skillnad en cykel eller bil tar. Arrangera cykelturer där det behövs bättre infrastruktur och bjud med filmare, musiker etc. Och arrangera en ny när det blivit bättre. Prova på elcyklar eller lådcyklar för att ge aha-upplevelser om cykelns möjligheter. Tyck till om din cykelväg. Etc, etc.

Annat viktigt som diskuterades var t.ex. erfarenheterna från Klimatriksdagen och att vi naturligtvis också måste hålla alla klimatfrågor levande, inte bara cykel.

Bli medlem, gå med i klimatnätverket, skapa opinion, påverka politiken.