”Köttätare och kor lever i klimatutsläppens skatteparadis” rapporterar SVT

SVT har idag berättat om köttkonsumtionens stora klimatpåverkan, och frågar sig varför det saknas en klimatpolitik som omfattar kött. En rimlig fråga, eftersom såväl forskare som myndigheter gång på gång påpekat att det behövs styrmedel som minskar köttkonsumtionen om Sverige ska kunna nå sina klimatmål. Naturskyddsföreningen släppte i våras en rapport om köttets klimatpåverkan med förslag på styrmedel; ”Det subventionerade köttet”.

Imorse mötte Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl LRF:s hållbarhetsexpert Hilda Runsten i debatt i SVT Gomorron Sverige. Se debatten här.

Läs SVT:s nyheter:

Köttet klimatbusen politikerna glömde

Köttet är värsta klimatboven

Grafik: Därför är kon en klimatbuse

Test: Så mycket påverkar ditt köttätande klimatet

Och givetvis är ”Vegopepp” en del av vår klimatkampanj ”Klimatmaxa”.

One thought on “”Köttätare och kor lever i klimatutsläppens skatteparadis” rapporterar SVT

1. Det finns ingen som vet någonting om någots eventuella \”klimatpåverkan\”. Det förutsätter att man känner till hur klimatet fungerar – vilket ingen gör.