Kulturhuset Stadsteatern & Naturskyddsföreningen fixar STORT klimatevent tillsammans

I höst arrangerar Naturskyddsföreningen och Kulturhuset Stadsteatern ett stort klimatevent tillsammans. Det blir årets höstkonferens, fast i ny kostym och för en bredare målgrupp än vanligt.

Forskare, artister, kockar, filmare, musiker, politiker, stadsplanerare och författare kommer ta plats på Kulturhuset Stadsteaterns scener. Vi vill sprida hopp och visa på lösningar. Vi menar att det är fullt möjligt, ofta till och med lustfyllt, att lösa mänsklighetens just nu största utmaning – klimathotet. Men politikerna måste börja känna folkets tryck och det är bråttom. Många politiker säger att de vill agera, men vet inte om de har folkets uppbackning. Det måste vi visa dem att de har!

Kulturhuset blir under 2-3 oktober platsen där kultur och klimatfrågor vävs samman. Det blir både brett och folkligt, smalt och oväntat. Här kommer barnfamiljen, den insatta stadsteatern_fasadklimatkämpen, den allmänt samhällsintresserade och den som mest bara vill se sin favoritartist att få sig en riktig klimatboost. Vi kommer att samarbeta med fler aktörer för att visa att frågan är angelägen för många.

Välkommen att göra Klimathuset till en minnesvärd helg tillsammans med oss – skriv in datumet i din kalender redan idag!

När: Fredagen 2 oktober och lördagen 3 oktober

Var: Kulturhuset Stadsteatern (Hörsalen, Foajén, Klarabiografen, Ekoteket, Panorama m.m.)

Hur: Öppet för allmänheten, med fri entré. Dock entré för vissa delar av programmet.