Banankontakt och miljödrag i Gävle

Klimatfrågan är med rätta på mångas läppar och Köpenhamnsmötet är avgörande viktigt. Men det händer mycket annat på miljöområdet också. I Gävle nyligen, exempelvis.

Där fick jag nyligen möjlighet att prata miljö med elever på Wasaskolan och att träffa Gävle Energi, som Naturskyddsföreningen i Gävle och Gävleborg nu bygger upp en dialog om energifrågor med. Spännande och viktigt, tycker jag. Men höjdpunkten i Gävle var ändå världspremiären av familjeföreställningen Banankontakt, ett samarbetsprojekt mellan Naturskyddsföreningen och Riksteatern.

Kameleonten (Mari Götesdotter) och Fröken Öken (Ayala Kabaca)

”Alla ville ha Banankontakt”, skrev Arbetarbladet, och det stämmer verkligen. Det lyste av glädje och spänning i ögonen hos mängder av barn före, under och efter föreställningen.

Jag kände också att de flesta vuxna, som jag, tyckte att föreställningen var riktigt underhållande. Vi var nog många som nynnade på Maya min Piraya, Olyckan och Banankontakt på vägen hem. Inte så konstigt kanske, med roliga texter av Lasse Åberg och skön musik av Janne Schaffer.

Om du själv vill se Banankontakt, och veta hur det går när Fröken Öken försöker skövla Trazan och Banarnes regnskog, så skynda dig att boka biljetter. Enbart Mari Götesdotters komiska Kameleont är värd ett besök!

One thought on “Banankontakt och miljödrag i Gävle

1. ”Enbart Mari Götesdotters komiska Kameleont är värd ett besök!”
    Helt rätt, och även totalt sett en underbar föreställning!
    (Såg den igår, som info)