Miljöpolitiken går åt fel håll

Idag presenterar vi Naturskyddsföreningens stora granskning av miljöpolitiken under mandatperioden. På DN debatt lyfter vi några av huvudfrågorna. I samband med en presskonferens kl 10 presenterar vi granskningen i sin helhet.

Det är dags att lyfta upp miljöfrågan i valrörelsen!

8 thoughts on “Miljöpolitiken går åt fel håll

1. Inte ett ord i SNF-artikeln om att biologisk mångfald lyser med sin frånvaro i val trots att 2010 utlystes av FN till Året för just biologisk mångfald. Därmed inte heller om att anslaget till BM till Naturvårdsverket kapades med ett par 100 miljoner (drygt 10%) för 2010.

2. Absolut! Det är verkligen en fråga som totalt har hamnat i skymundan trots att den är viktig för väljarna! Tack för att ni lyfter den när de politiska partierna verkar ha glömt den.

3. Det är en jättebra grej att Snf inför riksdgasvalen och valen till EU-parlamentet genomför en genomlysning av partiernas miljöpolitik. Nästa varje gång utmärker sig TVÅ partier – Miljöpartiet OCH Vänsterpartiet – som i särklass dem som har det mest konsekventa miljöengagemang.
    Därför retar det mig enormt mycket att Mikael Kalrsson i radioen i dag BARA lyfter fram Miljöpartiet trots at(V) endast ligger efter med en pinne som tom baseras på en tveksam bedömning. Alla de andra patierna ligger långt efter. Ett sådant agerande var inte rättvist hr. Karlsson.
    Vilmer Andersen, miljöpolitisk ansvarig i Vänsterpartiets partistyrelse och medlem i SNF

4. Återigen missar SNF att nämna det som faktiskt gjorts för klimatet under Alliansen. Satsningarna på vindkraft är ett tydlig trendbrott jämfört tidigare regering då MP hade en maktposition.

Det är synd att SNF tar så tydlig ställning som rödgrön lobbyorganisation. Jag tror både SNF och miljön är förlorare i längden. Ett mer opolitiskt bundet SNF (som det var förr) skulle ge miljön en högre röst.

5. Ja man har ju vant sig nu att SNF är ungefär detsamma som vänstern/sossarna, då inser man också att statliga Sveaskogs skövlingar aldrig kommer at rannsakas -kapitalet är fienden, staten är bra… politik går före verkligheten. Man biter inte den hand som föder, som bekant.
    Så det största miljöproblemet i sverige kommer aldrig att bli utrett.

6. Hej Tomas, Jag arbetar på Naturskyddsföreningen med bl a konkreta granskningar av skogsbruket i fält. När det gäller Sveaskog så granskar vi deras avverkningar i lika hög grad som övriga storbolag. Vi har även många ideellt skogsaktiva medlemmar runt om i landet som granskar Sveaskog samt övriga markägares skogsbruksmetoder. Mycket av det vi gör syns dock inte alltid utåt. Men Sveaskog är på intet sätt undantagna våra granskningar.
    Vänliga Hälsningar Malin

7. Naturskyddsföreningen = Vänsterpolitik

Detta var ju tråkigt hade nog litat på er annars. Löjligt att se debatten på svtforum. Ingen objektivitet överhuvudtaget. Döp om er till ”föreningen för rödgrön regering” ni tappar förtroende.