Hur lång tid ska det ta, Gina Tricot?

Naturskyddsföreningen och SwedWatch presenterade i veckan rapporten ”Den blinda klädimporten”. Den beskriver miljöskadorna av klädproduktionen i Syd och granskar hur svenska företag arbetar med dessa frågor.

Tyvärr valde en handfull företag att inte svara på de frågor vi ställde i granskningen, däribland Gina Tricot, trots en betänketid i ert fall på över tre månader. När rapporten kom i media däremot, var Gina Tricot snabbt med en reaktion. Företaget sa sig dels ha fått för kort betänketid, dels arbeta intensivt med miljöfrågor.

Så bra. Då kanske vi och Gina Tricots kunder snart kan få svar på vilka miljökrav som företaget ställer på sina leverantörer och hur dessa krav följs upp.

Jag lovar att redovisa och kommentera svaren så snart de kommer. Till dess kan ju alla som undrar fråga i Gina Tricots butiker.

Kommentera

One thought on “Hur lång tid ska det ta, Gina Tricot?

  1. fy vad hemskt! Jag som älskar Gina..:S betyder det att de har dålig produktion? det lär ju ha ngt att dölja i alla fall eftersom de inte ville svara på frågorna…usch, besviken på en så bra affär…så tydligen kanske den inte är så bra trots allt..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.