Lars Wohlin (Kd) bekräftar sin okunskap

Lars Wohlin (Kd) har gett en kommentar på Newsmill om Naturskyddsföreningens valgranskning och det faktum att han fått lägsta möjliga betyg. Inspelet bekräftar ett oroväckande ointresse för miljöfrågor och dessutom att Wohlin är dåligt påläst.

Wohlin menar att han straffats ut för att han tar ställning för kärnkraft. Men kärnkraft tillhör inte de omröstningar i EU-parlamentet som undersökts. Valet av energislag är nämligen inte en fråga för EU-politik utan för nationell politik, vilket en EU-parlamentariker rimligen borde känna till.

Wohlin får lägsta betyg för att han röstat till miljöns nackdel i en rad frågor, bland annat om miljögifter, luftkvalitet och klimat, och för att han ställt noll frågor om miljön under sin tid i parlamentet, och haft noll rapportörskap.

Wohlin antyder att vänsterpolitiker skulle premieras i granskningen. Men hans nuvarande partikollega Anders Wijkman (Kd) får högsta betyg, liksom Lena Ek (C). Wohlins tidigare (dvs innan han bytte parti under pågående mandatperiod) partikollega Hélène Goudin (JL) får också klart högre betyg än Wohlin, eftersom hon röstat bättre i flera fall, och då hon ställt över 30 frågor om miljö i parlamentet.

Den som vill veta mer om hur bedömningen har gått till hänvisas till hela vår rapport.

Naturskyddsföreningen har varit partipolitiskt obunden i 100 år. Wohlins påstående att föreningen utgörs av en övervintrad 68-vänster bekräftar hans brist på sakliga argument.

Själv är jag född 1969…