Malmö Latin – modellskola för hållbar utveckling

Tidigare i veckan deltog jag på invigningen av nya Malmö Latin. Det är en skola som Naturskyddsföreningen samarbetar nära med sedan en tid tillbaka. Målsättningen är att skapa en modellskola för arbetet med hållbar utveckling, en skola som kan både utmana och stimulera andra i landet att bättre ta sig an miljöfrågorna i undervisningen. Studier visar nämligen att de flesta elever vill göra något åt miljöhoten, globalt och lokalt, men att de inte vet hur det ska gå till. Där kan skolan spela en avgörande roll.

Invigningen var spännande och energigivande! Såväl skolan och Malmö stad som forskare på Malmö högskola är med i projektet, vilket borgar för god förankring, långsiktighet och hög kvalitet. Och inte minst var det underbart att möta eleverna och höra mer om deras engagemang.

På vår skolblogg kan du följa arbetet på Malmö Latin framöver, och där skriver vi även om andra frågor som vi arbetar med i skolan.

Foto: Fanfar! Nu är bandet klippt och gymnasieskolan Malmö Latin officiellt invigd. Skolagänget från Naturskyddsföreningen och ordförande Mikael Karlsson var på plats, liksom höjdare från kommunstyrelsen. #Malmö