Inför Almedalen: Mors lilla Olle på kalhygget går

Onsdagen den 4 juli håller vi i Naturskyddsföreningen i ett seminarium med titeln ”Mors lilla Olle på kalhygget går”. Fyra personer med olika bakgrund ger sin syn på tillståndet i skogen och skogens nytta för friluftsliv, pedagogik, biologisk mångfald och produktion.

Det svenska skogslandskapet är i slutfasen av en omfattande omvandling. Skogsekosystemen utarmas och situationen är kritisk för många av skogens djur och växter. Kalhyggen, som är den helt dominerande metoden i skogsbruket, är den utan jämförelse största orsaken till krisen för skogens mångfald. Naturskyddsföreningen arbetar för en förändrad skogspolitik där skogen nyttjas hållbart och naturens, människans och samhällets samlade behov sätts i fokus.

Skogsdebatten har gått het sedan DN nyligen publicerade en artikelserie om verkligheten i skogen. Åsikterna om tillståndet i skogen går isär mellan skogsnäringen, ideell naturvård och allmänheten. Vi står idag inför stora framtida utmaningar för att bevara skogens alla värden. Vems är egentligen naturresursen skog? Vad vill vi ha skogen till?

Välkommen!

Sebastian Kirppu, Årets miljöhjälte 2011
Martin Jentzen, Silvaskog
Mårten Larsson, Skogsindustrierna
Britt-Marie Sundström, Fritidspedagog/utomhuspedagog
Moderator: Karin Åström, Vice ordförande Naturskyddsföreningen

Tid: 10.00-12-00
Plats: Högskolan på Gotland, Cramérg. 3

Under Almedalsveckan håller vi på Naturskyddsföreningens rikskansli i ett antal seminarier, frukostseminarier. Inför veckan har vi för avsikt att presentera våra seminarier och berätta vad vi vill få ut av dem. Twittrande rikskanslipersonal som är på plats under Almedalen kommer att twittra med hashtagen #almnatur.

Hela programmet:

Måndag 2 juli

• Vem ställer bilen? (Seminarium), 10.00-12.00, Högskolan på Gotland, lokal B22
  • Donners Plats 10.00-17.00 (ståbord och mötesplats)

Tisdag 3 juli

• Moderna kemikalier i ett sjukt samhälle (Frukostseminarium), 7.30-9.00, Packhuskällaren, Strandgatan 16
  • Miljonrullningen i förorten (Seminarium), 10-12, Högskolan, lokal B22

Onsdag den 4 juli

• Alla munnar kan mättas! (Frukostseminarium), 8.00 – 9.00, Packhuskällaren, Strandg 16A
  • Mors lilla olle på kalhygget går (Seminarium), 10.00-12-00, Högskolan på Gotland, Cramérg. 3
  • Donners plats 10.00-17.00 (ståbord och mötesplats)

Torsd 5 juli

• Så många lärare slösar kommunerna bort varje år! (Frukostseminarium), 8.00-9.00, Packhuskällaren

Och här hittar du hela programmet där även andra evenemang som Naturskyddsföreningen deltar i finns med.

4 thoughts on “Inför Almedalen: Mors lilla Olle på kalhygget går