Anders Friström

Jag är reporter på tidningen Sveriges Natur, där jag arbetat sedan 2001. Jag började på föreningen 1988 och har jobbat med en lång rad olika saker, det mesta med informationsinriktning.  Jag har varit förlagsredaktör, informatör, projektledare, handläggare av avfallsfrågor och GMO-frågor, redaktör för nyhetsbrevet ”Agenda 21 i din kommun” och tidningen ”Hållbart” och slutligen reporter på Sveriges natur. Jag skriver om det mesta inom natur och miljövård, men ett specialintresse är klimatfrågor. Nu är jag bland annat redaktör för avdelningen Perspektiv.

Att jobba på Sveriges Natur innebär att man sitter mitt i ett enormt informationsflöde som jag gärna vill dela med mig av på bloggen.

Några saker som jag är extra stolt över i mitt liv med Naturskyddsföreningen är:

– att ha varit förlagsredaktör för Handla miljövänligt-boken, en av landets mest sålda fackböcker.

– att ha startat Bra Miljöval-märkningen och kommit på idén till miljövänliga veckan.

– att ha varit med och räddat det som sedan blev Tyresta Nationalpark.

– att ha varit med och startat GMO-debatten i Sverige.

– att ha varit med och väckt intresset för hotet mot de tropiska regnskogarna i Sverige, bland annat som ansvarig för boken och utställningen ”Regnskog – en hotad värld”.

– att ha varit med och fått igång Agenda 21-rörelsen i Sveriges kommuner.

– att ha varit med och tagit initativ till och startat den myndighet som kom att kallas Hållbarhetsrådet (nu nedlagd).

– att ha varit med och drivit kampanjen klimat.nu.

– att ha suttit i KRAVS styrelse under ett antal år.

– att ha gjort den internationella tema-bilagan ”Världens Natur” under flera år, innan den integrerades med tidningen.

– att ha fått möjligheten att göra flera viktiga internationella reportage i tidningen, från olika delar av världen.

– att sedan tio år tillbaka fått vara tillsynsman för ön Stora Sandböte i Stockholms skärgård.

med mera…