Hyggen, urskog och björnar

Naturskyddsföreningens ideella skogsexperter kör nu för fullt i skogarna i norr. De gör enorma insatser för naturvården. Utan resultaten från inventeringar i fält blir skogsdebatten lätt som torrsim. Det är koordinatsatta rödlistade arter på (tyvärr) fällda träd som biter bäst i debatten, och som mest påverkar skogsnäringens kunder, som betalar extra för en miljökvalitet som de inte får.

Läs mer om möten med björnar, vackra urskogar och skandalösa hyggen på Skogsbloggen, där Naturskyddsföreningens Malin Sahlin rapporterar direkt från fältet!

Noggrann inventering av svensk skog.

Kommentera

2 thoughts on “Hyggen, urskog och björnar

  1. Hejsan!

    Vill bara ge en eloge till SNF för det arbete som de genomfört med Swedwood i Ryssland – helt rätt taktik!

    Att som Daniel R i norr föreslår att stå kvar på barrikaden och skrika sig hes kommer aldrig att leda till reella och långsiktiga förbättringar.

    Fortsätt ert kanonbra arbete och hjälp alla, privatpersoner som företag, bra som dåliga, att bli bättre genom att ge dem kunskapen och verktygen att göra rätt val.

    Tiden är för knapp för att kunna unna sig lyxen att stå kvar \”på utsidan\” på en hög moralisk häst och peka finger åt de som begår misstag eller missköter sig.

  2. Jo SNF är viktiga, engagemanget lokalt är ibland mycket stort, t ex runt just skandalhyggen, men inte alltid. Det som är problemet är det lama stöd man får från SNF riks. Jag trodde inte jag hörde rätt när jag var som mest aktiv för några år sen när Jonas Rudberg m fl i princip var ointresserad av de problem som vi presenterade i Arvidsjaurkretsen, Sveriges mest kalavverkade kommun. Senare när SNF avböjde bidra till film om det svenska skandalskogsbruket så var förtroendet för ledningen för min del borta. Film har det talats om i 15 år, men tydligen är finansieringen svår när man kommer att stöta sig med viktiga särintressen, både ekonomiskt och politiskt. Den svenska filmen \”The Planet\” beskrev bilden mycket bra, men \”hoppade över\” den svenska skogsskövlingen. Men det sista som överger människan är hoppet. SNF:s muskler som mycket stor förening skulle kunna göra få stopp på de värsta skövlingen om man ville, men då måste nog andra ta över i ledningen. Vi väntar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.