Jaktjournalens webb fylld av hotelser

Det har förekommit många hot i samband med vargdebatten denna vecka. Jag vill därför också här upprepa vad jag sagt i media och andra sammanhang – hot får inte förekomma! Det förstör det öppna samtalet och hör inte hemma i en demokrati.

Naturskyddsföreningen fördömer alla hot och trakasserier, oavsett varifrån de kommer och vart de riktas.

Jag har fått frågor om vad jag syftat på med hot och trakasserier. För min del har det till och från varit en del av verkligheten i vargdebatten sedan 10-15 år; jag själv och – ännu mer – andra miljöengagerade både inom och utanför Naturskyddsföreningen har blivit hotade och trakasserade. Vissa naturvårdare har till och med utsatts för skadegörelse och olaga hot av sådan omfattning att de valt att flytta.

Nu rapporteras att jägare hotas och det är precis lika oacceptabelt!

För att ge ett exempel på hur det kan låta ska jag citera en del från Jaktjournalens webbplats, alltsammans reaktioner på att jag den 18 december kritiserade beslutet om licensjakten:

”Naturfacisterna har ingen respekt för demokratiskt fattade beslut då de går emot deras åsikter. Andra odemokratiska och facistiska verksamheter som pedofili och nazism stoppas genom att åsiktsfriheten sätts ur spel.”

”Sverigedemokraterna Är nog det enda parti som har riktigt bra åsikter för jakten.”

”Den där Mikael Karlsson är inget annat än en små Hitler”

”Naturvårdsverket borde bevilja skyddsjakt på Mikael Karlsson.”

”Skjut. … HELT RÄTT SD ENDA PARTI ATT RÖSTA PÅ.”

När jag skulle skriva denna blogg idag ville jag kolla att texterna låg kvar och det gjorde de, men jag kunde inte hålla mig så jag ringde chefredaktören som ojade sig, bad om ursäkt och lovade ta bort texterna. Gott om det sker.

För säkerhets skull vill jag understryka att jag självfallet inte på något sätt tror att jägare i allmänhet hyser sådana uppfattningar som Jaktjournalen släpper fram. De flesta jägare har starka känslor för naturen och dessutom har många jägare skrivit till mig och beklagat sig över licensjakten på varg de senaste dagarna.

Men det är nog de som skrivit inläggen ovan som jublat högst över regeringens licensjakt.

2 thoughts on “Jaktjournalens webb fylld av hotelser

1. “Sverigedemokraterna Är nog det enda parti som har riktigt bra åsikter för jakten.”

Skulle detta vara ett exempel på ett hotfullt webbinlägg? Jag hade hoppats att SNF var partipolitiskt neutral.

2. ingen förståelse mot jägare överhuvudtaget.. kallar det utrotat har vi ngn bestämelse för det eller ? är bara 17 år bor i sthlm och ser hur ni förstör livet för folket på bygden.. lider speciellt med min farbror och min morfar som slutat med de dom glöder för mest pga detta struntet!!!