Sänkt miljöbudget

När miljöproblemen ter sig svårare än någonsin minskar regeringen satsningarna på den allmänna miljö- och naturvården. Den redan knappa budgeten, som myndigheterna tidigare i en stor utvärdering visat måste öka för att riksdagens miljömål ska kunna nås, sänks.

Så här står det i budgetpropositionen på utgiftsområde för miljö- och naturvård, sid. 10:

”Den totala anslagsnivån inom utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård föreslås minska med 116 miljoner kronor 2011 och beräknas minska med 47 miljoner kronor 2012, 490 miljoner kronor 2013 och 418 miljoner kronor 2014.”

Jaha, så mandatperioden inleds med fortsatt nedmontering av miljöarbetet.

Kommentera

5 thoughts on “Sänkt miljöbudget

  1. Hej!
    Något annat var väl inte att vänta. Fortfarande är naturens gåvor fria att nyttja för den ekonomiska tillväxten utan hänsyn till miljökonsekvenserna . För Alliansen verkar nutid alltid överträffa framtid.
    Men nya obehagliga tider väntar inte bara på miljöområdet utan framförallt kommer vår nuvarande låneekonomi att krascha. En lägre ekonomiska aktivitet är det enda som kommer att rädda vår miljö.

  2. Nu gäller det att ligga på som en terrier, för regeringen sitter löst och är känslig för påtryckningar. Opinionen för en bra klimatpolitik är stark, i alla fall i storstäderna, tror jag. Om man kan hitta en bra balans mellan stad och landsbygd så tror jag att man har nyckeln till framtidens miljöpolitik. Vi lever i olika världar, bara med tanke på vad vi lägger våra pengar på…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.