Ungdomsförbund (CUF) i miljöministerns ledband

Ordföranden i Centerns ungdomsförbund, Magnus Andersson, har tagit som hobby att slarva i miljöfrågor, bara syftet att försöka dänga till Naturskyddsföreningen uppnås.

I ett inlägg i strandskyddsfrågan påstår Andersson idag att Naturskyddsföreningen saknar grund för påståendet att strandskyddet försämras i högexploaterade områden (som t.ex. stora delar av Mälarens stränder). I själva verket delas vår analys av ledande svenska miljörättsforskare och domare i Högsta domstolen, av Naturvårdsverket och Sveriges lantbruksuniversitet, och av de riktiga gröna liberalerna, för att bara ge några exempel.

Andersson själv talar om km strand per capita, ett fullständigt värdelöst mått för att bedöma effekterna i redan hårt exploaterade områden (i icke-exploaterad glesbygd har föreningen för övrigt aldrig sagt nej till regellättnader). Andersson raljerar även felaktigt över att föreningen påstått sig veta hur länsstyrelserna kommer att besluta, vilket på ett komiskt sätt avslöjar bristen på insikt; en huvudsaklig förändring i lagförslaget är nämligen att flytta besluten från länsstyrelserna till kommunerna och det är således kommunernas beslutsfattande som debatterats det senaste året.

Andersson rubricerar sin blogg med ”En grön liberal som tror mer på dig än staten”. Så värst grönt är det inte. Och det där med staten gäller tydligen inte om pappa miljöministern (c) sagt något. Då är det kritiska tänkandet lika bortblåst som alla de fakta Andersson saknar.

One thought on “Ungdomsförbund (CUF) i miljöministerns ledband

1. Tar inte naturskyddsföreningen lite för lätt på strandskyddet? Det bör inte lättas på reglerna i icke-exploaterad glesbygd. Där är ju strandskyddet än viktigare för att vi ska kunna behålla några helt orörda miljöer vid vatten!